8 Şubat 2013 Cuma

Sizi gidi Depresyoncular siziiii...

Bu laflarım gerçekten hasta olanlara değil entel depresyonundakilere en baştan söyleyim.

Çok insan tanıyoum ki depresyonu hayat tarzı yapmışlar. Hani şu 'depresyon stayla' lafı böyle çıkmış olmalı.

Depresyon ilaçları eskinin asprini oldu. Mübarek her şeye iyi gelir sanılırdı. Pat asprin küt asprin... Şimdi de öyle, eşimle kavga ettik at bi ilaç, işim çok stresli at bir ilaç, uçak fobim var, at bir  ilaç. Bunları yazıyorum ya, uzaklarda değil ailemin yarısından fazlası içiyor bunları, ama nafile... Evet içince kendilerini çok iyi hissediyorlar içince, ama her türlü iddaya girerim ki; plasebo da içseler aynı etki olur. Çünkü her şey insanın beynindedir. Buna inanın. Ölüm olmasın yeter ki... Sevdiklerimiz yanımızda ve iyiyse, az çok geçinebiliyorsak, ve hergün bizi güldürecek biriki şey yaşıyorsak ne ala.

Ama en en en anlamsız geleni 'lohusa depresyonu'. Kötü şeyler yaşayan talihsiz insanlar ayrı tabi. Ama bir kadının, eşine aşık olsun olmasın, en güzel, en şanslı anı değil midir annelik. Yok çocuğu alası gelmez, yok ağlar yok bilmem ne... Evet ev kalabalık olur ağrılar sızılar olur ama artist olmayın kardeşim depresyon olmaz. Varsa da şımarıklıktan başka bir şey değildir.

Yaaaa depresyoncular, bugünkü konum sizdiniz.

Size mutluluk veren o bit kadar haplar değil. İster Allah'a inanın ister şansınıza, yüzünüzü güldüren şeylerin farkına varın. Bol bolo gülümseyin. İyi ki var dediklerinizle her şeyi paylaşın. Ve son kutunuzu çöpe atın.

P.S: Smile and the world smiles back :)

7 yorum:

  1. Ayçacım tam benim duygularımı dile getirmişsin:) Benim de etrafımda çok var küçücük hapların kendisini mutlu ettiğini sananlar... Zavallıcıklar:)

    Sezin Çokyaşar

    YanıtlaSil
  2. Aaaa benki depresyon çok az yanımdan geçmiştir çok şükür, lohusa depresyonu hormonlarla ilgilidir bebeğim bunu göz ardı etme bence...Tıbben açıklanmıştır. Herkeste de farklı dozda etki yapar... Tabi bu söylediğime "şımarık" diye nitelendirdiklerimizi dahil etmiyorum. Öyle şımarıklık hastalığı olanları çok gördüm. Anladın sen onu :):)

    Ece Perçin

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir depresyonun varlığı doğru.Ama bencede mutlu hamilelik,mutlu lohusalık

    Badel Avcılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badelcim sen o ikizlerle girmediysen bu bunalıma kimsenin girmeye hakkı yok:))))

      Şaka bir yana hamile kalışı acı olaylarla olan ya da hamileliğinde hormonel dengeyi sarsan acılar yaşayan insanlar hariç tabii ki..

      Sil
    2. İkiz oluşları bir yana yaşam müdadelesi verdiler.Barkın 10 gün Taha 7 gün küvezde kaldılar.Bırakın depresyonunu lohusa olduğumu anlayamadım.İkisinide sağlıkla kucağıma alacağım günü sabırla bekledim.Şükürler olsun ikiside yanımda ve sağlıklılar.Ve artık 6 yaşındalar.İkisinide çok seviyorum :):)

      Sil
    3. İkiz oluşları bir yana yaşam müdadelesi verdiler.Barkın 10 gün Taha 7 gün küvezde kaldılar.Bırakın depresyonunu lohusa olduğumu anlayamadım.İkisinide sağlıkla kucağıma alacağım günü sabırla bekledim.Şükürler olsun ikiside yanımda ve sağlıklılar.Ve artık 6 yaşındalar.İkisinide çok seviyorum :):)

      Badel Avcılar

      Sil
  4. Gel vatandaş geeeel Popüler kültür meyvesi aman şey Amerikanın oyunları bunlarrrr :)

    YanıtlaSil